تاریخچه سیستم های دوربین مداربسته

تاریخچه دوربین مداربسته از ۱۹۴۲ تا کنون

امروزه دوربین مداربسته یک چیز بدیهی است. بسیاری از ساختمان ها، خیابان ها و حتی خانه ها با این تکنولوژی سازگار شده اند و همه ما آن را بعنوان یک واقعیت پذیرفته ایم.

هم کسب و کارها و هم مصرف کننده ها هر دو از این تکنولوژی برای افزایش امنیت و آرامش ذهنی خود سود میبرند.

بدون شک سیستم های دوربین مداربسته امروزی با نسخه های ابتدایی بسیار متفاوتند. در اینجا میخواهیم بر سیر تکاملی این تکنولوژی مرور اجمالی داشته باشیم.

بازبینی تصاویر زنده

یکی از اولین استفاده ها از تکنولوژی دوربین مداربسته در سال ۱۹۴۲ در آلمان به ثبت رسیده است. سیستمی که توسط مهندسی به نام والتر بروخ طراحی شده بود و برای نظارت بر موشک های V-2 استفاده میشد. اما تا سال ۱۹۴۹ این تکنولوژی برای کاربردهای تجاری مورد استفاده قرار نگرفت. در آن سال، یک پیمانکار دولتی در آمریکا به نام Vericon شروع به ترویج این سیستم کرد.

این راهکارهای ابتدایی شامل دوربین ها و مانیتورها بودند و میتوانستند فقط برای بازبینی تصاویر زنده استفاده شوند. این سیستم ها اجزایی که اجازه ضبط تصاویر را به آنها بدهند نداشتند.

اولین دستگاه های ضبط تصویر

بعدها، سیستم های ضبط که از حلقه های فیلم استفاده میکردند برای نگهداری اطلاعات جمع آوری شده معرفی شدند. با این حال نوارهای مغناطیسی میبایست بصورت دستی تعویض میشدند، که کار دشوار، غیر قابل اعتماد و پرهزینه ای بود. اپراتورها مجبور بودند نوارها را از حلقه های دستگاه ضبط به یک حلقه خالی منتقل کنند. پر واضح است که چنین سیستم هایی بسیار کمیاب بودند.

ظهور VCR ها

یکی از پیشرفت های مهم در تاریخ سیستم های دوربین مداربسته زمانی رخ داد که نوارهای کاست ویدئویی (VCR) در سال ۱۹۷۰ به صورت گسترده در دسترس قرار گرفتند. این تکنولوژی به سرعت با سیستم های نظارت تصویری ادغام شد و راه تازه ای برای استفاده از دوربین ها ایجاد کرد.

دیگر نیازی نبود که افراد بخواهند بصورت زنده نمایشگرها را تماشا کنند. به جای اینکار، سیستم ها میتوانستند تنظیم شده و بکار خود ادامه دهند. کاربران میتوانستند اطلاعات ضبط شده را بعدا هر زمانی که میخواستند بازبینی کنند. این موضوع باعث شد سیستم های دوربین مداربسته بسیار بیشتر از قبل در میان کسب کارها محبوب شوند.

هرچند باید گفت که این راهکارها هنوز راه زیادی تا تبدیل شدن به یک سیستم کامل پیش رو داشتند. نوارها میبایستی بصورت دوره ای تعویض میشدند یا دوباره برروی همان ها تصاویر ضبط میشد. اگر کاربران میخواستند که اطلاعات را برای مدتی نگهداری کنند مجبور بودند کتابخانه ای از نوار کاست ها داشته باشند.

ترکیب تصاویر

یکی دیگر از پیشرفت های مهم در تاریخ سیستم های دوربین مداربسته در سال ۱۹۹۰ رخ داد. زمانی که راهکار های Multiplexing در دسترس قرار گرفت. این تکنولوژی اجازه میدهد که چند سیگنال ویدئویی از چند دوربین مداربسته با هم ترکیب شده و همزمان بر روی یک مانیتور نمایش داده شوند. بعنوان مثال، با این روش اگر یک شرکتی ۴ عدد دوربین امنیتی داشت، هر کدام از این سیگنال های ویدئویی توسط مولتی پلکسر ترکیب شده و روی یک نوار کاست ضبط میشد.

این قدم رو به جلو کارایی سیستم های دوربین مداربسته را افزایش داد و به همه گیری آنها کمک بسیاری کرد.

عصر دیجیتال

پیشرفت تکنولوژی دیجیتال در هزاره جدید باعث پیشروی های بیشتری در این تکنولوژی شد. VCR ها با دستگاه های ضبط دیجیتال (DVR ها) جایگزین شدند و سیستم های دوربین مداربسته را بسیار ساده تر و کاربر پسندانه تر کردند. مولتی پلکسرها به بخشی از اجزاء داخلی این سیستم ها تبدیل شدند. اجرا و نصب این سیستم ها بسیار ساده تر شد. سیستم های دیجیتال همچنین نوارهای ویدئویی را کنار زدند و بدین ترتیب سازمان ها دیگر نیازی به نگهداری انبوهی از نوارهای کاست ها برای ذخیره اطلاعات را نداشتند.

NVR ها

امروزه روز اما این امکان فراهم شده که دستگاه های NVR را تهیه کنیم. این سیستم ها با انکود کردن و پردازش تصاویر در دوربین ها و سپس ارسال تصاویر به NVR ها برا ذخیره و بازبینی از راه دور بکار می آیند. این راهکارها بویژه برای شرکت های بزرگ با چندین سایت در مکان های مختلف مفید هستند چونکه به کاربران اجازه میدهند که ادارات مختلف را در هر زمان از طریق شبکه و یا اینترنت به سادگی و با کیفیت بسیار بالاتر از DVR ها بازبینی کنند.

با خصوصیات چشمگیری که محصولات دوربین مداربسته این روزها به رخ میکشند و سادگی که برای استفاده بهمراه می آورند، تعجبی ندارد که تقاضا برای این تکنولوژی اینقدر بالاست.

تاریخ انتشار
سه شنبه، ۲۷ آبان ۱۳۹۹
نظرات کاربران پیرامون این مقاله

فرم ارسال نظرات کاربران

مشاوره آنلاین